logo-mini
Babel 2007

Babel 2007

BABEL Fast va oferi o perspectivã noua asupra artelor spectacolului la nivel național și internațional.

SCOPURI

• Dezvoltarea cooperării culturale dintre artişti, oameni de cultură şi instituţii culturale din România şi ţările membre ale Uniunii Europene cu intenţia de a încuraja manifestarea cetăţeniei europene prin mobilitate culturală şi dialog intercultural;

• Stimularea interesului public pentru artele spectacolului cu intenţia de a susţine interactivitatea şi necesitatea actului cultural şi artistic ca vectori de identitate şi apartenenţă culturală europeană;

• Prezentarea culturii europene şi promovarea culturii naţionale într-o manifestare deschisă oricarui gen de arta;

• Atragerea unui public cât mai numeros pentru a reuşi demersul de regenerare urbană şi a crea o tradiţie culturală anuală;

• Încurajarea schimbului cultural prin stabilirea unor parteneriate active cu alte festivaluri şi organizaţii culturale

BABEL FAST

Ediţia pilot a BABEL FAST se va desfăşura la începutul lunii iunie 2007 pe o perioadă de cinci zile. Festivalul este împărţit în trei secţiuni: SPECTACOL, DIALOG şi ATELIER, cu minim două acţiuni pe zi în cadrul fiecărei secţiuni.

Secţiunea SPECTACOL va cuprinde reprezentaţii indoor şi outdoor de teatru, muzică, dans şi animaţie socio-culturală. Acestea pot fi invitate, găzduite sau coproduse.
Reprezentaţiile outdoor vor fi împărţite în spectacole în locaţii istorice şi spectacole de stradă.
Reprezentaţiile indoor vor fi prezentate în două locaţii: sediul Teatrului Tony Bulandra cu două săli şi Casa de Cultură a Sindicatelor cu o sală.

In cadrul Secţiunii DIALOG se vor desfăşura expoziţii, conferinţe, seminarii, lansări de carte şi publicaţii care vor marca punctele de reper ale Festivalului.

Secţiunea ATELIER are ca scop implicarea participanţilor şi publicului în actul artistic şi, totodată, constientizarea utilităţii acestuia în viaţa comunităţii.