logo-mini
Babel 2014

Babel 2014

Povestea Turnului Babel e cunoscută fiecărui om. Așa s-a explicat în lumea veche, la începuturi, originea limbilor...

Povestea Turnului Babel…

Povestea Turnului Babel e cunoscută fiecărui om. Așa s-a explicat în lumea veche, la începuturi, originea limbilor… Așa a început necomunicarea între seminții… Artistul a simțit nevoia să reclădească acest turn către Dumnezeu, prin înțelegerea într-o singură limbă: Teatrul.

Și dacă mai întâi a fost cuvântul… să-l venerăm! El este cheia care declanșează simțiri, exprimă idei și creează ambiguitate… Altfel, viața noastră ar fi mult prea monotonă și previzibilă; n-ar mai fi viață… Artistul dă viață prin creativitate.

Îmi plac turnurile… De la turnurile bisericilor, la turnurile orașelor, la turnurile clădite în NOI. Viața ne este precum scara unui turn… un urcuș în spirală până la cer…

Îmi plac oamenii care urcă în turnuri… cei care ajung la ultima treaptă cuprind cu privirea un larg peisaj și respiră aerul păsărilor… respiră zborul.

Babelul nostru, descris de toate artele, este o construcție vizionară și sensibilă a viitorului… o salvăm prin cultură.

Mc Ranin

 

AM FURAT DINTR-UN INTERVIU

Mc Ranin: Gândurile mele, acum, la final de BABEL, sunt de împlinire, cu excepția celor două evenimente care nu s-au putut desfășura din cauza ploii („Hamlet” și parada). Natura își cere întotdeauna drepturile.

E foarte important ca BABEL să fie pentru toată populația orașului, acest oraș cu parfum de mititei, de spumă de bere și foarte multe ciori.

Am avut mari surprize… plăcute. Cei 100 de voluntari care au fost un public devotat și fidel. Ei reprezintă vârful de lance pentru viitorul public.

Să reclădești babelul în zona artistică este un falanster plauzibil.

Eu sunt un tip exigent. BABEL 2014 a fost o victorie dacă e să mă iau după aplauze și numărul spectatorilor. Și este și o victorie a Teatrului „Tony Bulandra”, o victorie pentru următoarele ediții ale festivalului.

Târgoviște trebuie să fie un centru cultural.

La viitoarea ediție avem deja contacte serioase cu trupe din Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Hong Kong, Thailanda chiar.

Vom păstra ideea de vorbire, de imagine în viitoarea ediție.